WE KNOW YOUR SKIN

O kolačićima

Što je kolačić?

Kolačići su manje tekstne datoteke koje većina web-mjesta pohranjuje na uređaje korisnika s kojima oni pristupaju internetu u svrhu prepoznavanja pojedinih uređaja koje su korisnici upotrijebili prilikom pristupa. Njihovo je pohranjivanje pod potpunom kontrolom pretraživača koji upotrebljava korisnik – on može po želji ograničiti ili onemogućiti pohranjivanje kolačića.

Zašto su potrebni kolačići?

Kolačići su od temeljne važnosti za osiguravanje internetskih usluga prihvatljivih za korisnika. Najčešće funkcije e-poslovanja ne bi bile moguće bez kolačića. Interakcija između web-korisnika i web-stranice brža je i jednostavnija pomoću kolačića. Uz njihovu pomoć web-stranica pamti preferencije i iskustva pojedinca, time se štedi vrijeme, a pretraživanje po web-stranicama time je i učinkovitije i ugodnije. Kolačiće upotrebljava većina web-stranica jer su praktično sredstvo za očuvanje svježeg i prikladnog sadržaja koji je u skladu s interesima i preferencijama pojedinih korisnika interneta. Razloga za uporabu kolačića ima više, a prvi je bez sumnje njihova značajka pohranjivanja podataka o stanju pojedine internetske stranice (pojedinosti o prilagođavanju pojedinih web-stranica), pomažu i pri izvršavanju određenih web-usluga (web-trgovine) te u prikupljanju raznih statistika o navikama web-korisnika jer se samo njima može mijenjati učestalost posjećivanja određene web-stranice. Pomoću kolačića poduzeća mogu ocijeniti i učinkovitost koncepta svojih web-stranica, kao i prikladnost vrste i broja reklama koje nude korisnicima na svojim web-stranicama.

Kolačiće uvijek možete prihvatiti ili odbiti. Većina web-pretraživača automatski prihvaća kolačiće, a to možete promijeniti u postavkama tako da računalo odbije kolačiće ili da primite upozorenje prije njihova pohranjivanja.

Postavke kolačića u pretraživačima

Za informacije o postavkama kolačića kliknite na naziv svojeg pretraživača:

Firefox

Chrome

Internet Explorer

Opera

Safari

Uporaba kolačića na našoj web-stranici

Naša web-stranica upotrebljava kolačiće kako bismo isključivo za svoje potrebe mogli kategorizirati korisnike i utvrđivati njihov broj te time poboljšavati rad stranice. U tu svrhu upotrebljavamo najčešći alat Google Analytics. Naša web-stranica upotrebljava i kolačiće koji vam osiguravaju bolje korisničko iskustvo time što pamte podatke unesene u web-obrasce i vašu suglasnost s uporabom kolačića. Podatke prikupljene pomoću kolačića nećemo slati trećim osobama.

Pretplati se na naš newsletter

Saznaj sve novosti o Dr. Grandel proizvodima uključujući akcije, događaje i nove linije.