WE KNOW YOUR SKIN
18 travnja, 2023

We know your skin, poznajete li vi svoju?

Je li Vam se ikad dogodilo da mjesecima koristite određenu njegu, odgovorni ste i konzistentni, ali ona ne daje željene rezultate ili ste pogoršali stanje kože? Ovo nije tako rijetka pojava i vjerujte nam niste jedini. Bez obzira ako je neki proizvod postao viralan na društvenim mrežama ili ste na njega naišli u Beauty magazinima, ne znači da je najbolji izbor za vas. Prije nego se odlučite na njegu i kupnju kozmetike, morate se upoznati sa svojom kožom i saznati što joj je potrebno.

Prije nego krenemo na putovanje s DR. GRANDEL-om moramo saznati osnovne karakteristike vaše kože, svrstati je u određeni tip da bi pronašli najbolje moguće rješenje.

Što je to tip kože i o čemu ovisi?

Pojam ”tip kože” često se spominje u kozmetičkim salonima, ljekarnama, ili u uredničkim člancima o Beauty, ljepoti i njezi.  
U osnovi, klasični tipovi kože uvelike ovise o proizvodnji sebuma u koži. Na taj se način može odrediti jednostavna klasifikacija kože. No, osim o intenzitetu proizvodnje sebuma, tip kože ovisi i o prirodi sebuma, metabolizmu, stvaranje i sposobnosti vezanja vlage.

Sad kad smo razjasnili osnovno, znate li VI koji ste tip kože? Sljedeće karakteristike će vam olakšati da se svrstate u jedan od četiri različita tipa, a ako želite detaljnije upoznati svoju kožu zakažite analizu lica ili posjetite svog dermatologa.

Koji tipovi kože postoje?

Normalna koža

Koža koja pokazuje srednje do fine pore, nema tendenciju ni prema jakom masnom sjaju niti prema suhim ili grubim područjima. Masnoća (sebum) i vlažnost kože uglavnom su u ravnoteži.

Suha koža

Kod nedovoljne proizvodnje žlijezda lojnica, koža ima tendenciju biti suha. Obično djeluje nježno, pokazuje uglavnom vrlo fine pore i ozbiljan nedostatak vlage. Površina kože je stoga pretežno suha, ponekad blago ljuskava i sklona je zatezanju. Fine bore uzrokovane suhoćom pojavljuju se rano, a zbog nježne osnovne strukture, koža je sklona preranom stvaranju bora i gubitku elastičnosti.

Masna koža

Ako koža proizvodi velike količine sebuma (prekomjerna proizvodnja), taj tip kože se može opisati kao masan.

Ovaj tip može se podijeliti na Oleosa i Sicca:
Masna koža (oleosa) ima velike pore i, zbog velike proizvodnje sebuma, uglavnom ima mastan sjaj. Gustoća kože i debljina kože su vrlo dobri, tako da je koža prilično čvrsta, neosjetljiva, malo ili tek kasno sklona boranju ili gubitku elastičnosti, ali može stvoriti komedone (mitesere).

Masna koža (sicca) je suha, nježna i prilično finih pora, ali ipak sklona stvaranju puno sebuma. Zbog velikog nedostatka vlage i prilično finih pora, sebum se ne može “ocijediti” i ima tendenciju da se upali i da se u porama stvaraju pustule (miteseri, prištići). Koža je zategnuta, nadražena, a ponekad čak i ljuskava.

Kod ovog tipa kože, čišćenje koje odgovara tipu kože je odlučujući čimbenik uspjeha kako bi koža izgledala lijepo.

Mješovita koža

Još jedan tip kože koji treba spomenuti je mješovita koža koju karakteriziraju masna T-zona (čelo, nos, brada) i suhi dijelovi na sljepoočnicama, okoloočnom području i obrazima. U sredini lica možemo razlikovati 2 tipa, oleosa i sicca:

Mješovita koža (oleosa) ima velike pore u T-zoni i uglavnom pokazuje masni sjaj zbog velike proizvodnje sebuma. Obrazi, vrat i dekolte obično imaju fine pore, ozbiljan nedostatak vlage te su skloni osjećaju zategnutosti i preranog gubitka elastičnosti.

Mješovita koža (sicca) je suha i prilično finih pora u T-zoni, ali je sklona stvaranju puno sebuma. Zbog velikog nedostatka vlage i prilično finih pora, sebum se ne može “ocijediti” i ima tendenciju da se upali u porama, što rezultira nečistom kožom s prištićima. Obrazi, vrat i dekolte također pokazuju fine pore, ali također imaju malo prirodnog ulja. Stoga je koža tamo suha, zategnuta i sklona je ranijem stvaranju bora.

Tipovi kože ne mogu se promijeniti, ali postoje mnoge kozmetičke mjere za uravnoteženje stanja kože suhe, masne ili masne kože ili mješovite kože.

Kozmetika GRANDEL nudi vam veliku paletu proizvoda među kojima ćete sigurno naći ono što je vašoj koži potrebno zato što MI POZNAJEMO VAŠU KOŽU.

Na početnoj stranici možete koristiti filter za tip kože kako biste prikazali idealne proizvode njege posebno za vaš tip kože.

Imate li neke dodatne probleme s kožom?

Osim asortimana proizvoda za normalnu, suhu kožu ili mješovitu kožu, pronaći ćete i proizvode za posebne probleme kože poput njege za umirivanje osjetljive, pocrvenjele kože ili proizvode za njegu masne kože s nepravilnostima, od čišćenja do regulirajuće njege i krema s učinkovitim aktivnim sastojcima.

Zanimljivi članci

Što učiniti za problematičnu kožu?

Ako se na našoj koži pojavljuju prištići, pustule, miteseri i možda akne, razni čimbenici mogu biti odgovorni za uzrok problematične kože.

Što je kuperoza i što pomaže?

Crvene vene na nosu, na obrazima ili u dekolteu? Ovo bi mogla biti kuperoza. Kuperoza nije bolest već kozmetički problem.

Pretplati se na naš newsletter

Saznaj sve novosti o Dr. Grandel proizvodima uključujući akcije, događaje i nove linije.